Kútfúrás után szivattyú választás

Kútfúrás után a kútban lévő szivattyú

Kútfúrás után nagyon fontos, hogy gondoskodjunk a szivattyú beszerzéséről.

Amíg nem ismerjük a kút mélységét, átmérőjét, vízhozamát, nyugalmi és üzemi vízszintjét, ne vegyünk szivattyút!

A kút akkor van kész, ha a munka végeztével a kútfúró tisztító szivattyúzást, próbaüzemeltetést végzett és megmérte a kút talpmélységét, meghatározta a kút vízhozamát, megállapította a nyugalmi és üzemi víz szinteket. Ezekből az adatokból a kútfúró meg tudja mondani, hogy milyen üzemű és teljesítményű szivattyú a legoptimálisabb választás a kutunk biztonságos és tartós üzemeltetéséhez.

A szivattyú vásárlásánál más szempontokat is figyelembe kell venni a kút paraméterein kívül. Nem mindegy, hogy öntözéshez vagy ipari felhasználáshoz választunk szivattyút, nem mindegy a kút mélysége, ahogy az sem, hogy a vizet milyen messze használjuk fel a kúttól.

A szivattyúnak a felhasználandó víz mennyiség igényén kívül különböző víznyomás igényeket is ki kell elégítenie.

Választhatunk

  • vízszintes tengelyű szivattyút, vagy akár
  • csőbúvár szivattyút.

Teljesítményük és felhasználhatósági területük szerint is akkora a választék, hogy a kútfúró által szolgáltatott adatok nélkül szinte biztos, hogy nem tudjuk kiválasztani a legmegfelelőbbet.

Egy rossz szivattyú választással a kút maradandó károsodását is okozhatjuk, vagy végleg tönkretehetjük azt.

Minden esetben a kúthoz vásároljunk szivattyút és soha ne az előre megvásárolt szivattyúhoz próbáljunk meg kutat fúratni!

#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}